Beszámoló a Csaba-tavi nagyhalfogó versenyről

A Kner Nyomda Sporthorgász Egyesület nagyhalfogó versenyére 28 fő regisztrált. A verseny reggelére 27 fő jelent meg, ebből 3 fő női és 3 gyermek korú versenyző volt. A helyek kiosztását a már megszokott módon, irányított sorsolással végeztük, hogy a családi-baráti társaságok egymás mellé kerülhessenek a versenyen. Az időjárás a verseny idején kellemesen napos és meleg idő volt egy anticiklon hatására. A halak kapókedve jónak volt mondható. 2 fő kivételével minden horgásztársunknak sikerült valamennyi halat fognia. Elsősorban keszegek, kárászok voltak foghatók, de jelentős számú horgásztársuknak sikerült a pontyokból is fognia. Illetve a legnagyobb halat kifogó szerencsés horgásztársunk egy 5,65 kg-os harcsát is magáénak tudhatott a mérlegelés idejéig. A kifogott halak a mérlegesés után visszahelyezésre kerültek a tóba. A verseny helyezéseit az 1-3 hely esetében a megfogott nemes halak összes súlya alapján állapítottuk meg. Az 4-6 helyezés megállapításánál már az összes fogást figyelembe vettük.  Az egyesületünk a 2 napra ebédet biztosított a versenyzők részére.

Eredmények:

  1. Varga Lajos 43,36 kg ponttyal.
  2. Gura Pál 30,36 kg ponttyal.
  3. Nagy Imre 22,4 kg ponttyal
  4. Gebei József 20,96 kg vegyes hallal.
  5. Fodor László 14,26 kg vegyes hallal.
  6. Flender Attila 10,88 kg vegyes hallal.

A legnagyobb hal különdíját Gebei József kapta az általa fogott 5,65 kg-os harcsa alapján. A legeredményesebb női versenyző Kenézaljai Attiláné volt 7,42 kg fogott hallal. A legeredményesebb gyermekhorgász Varga Vivien volt 2,4 kg hallal.

Köszönjük a Matróz Horgász Egyesületnek a horgász lehetőség biztosítását, illetve a Hargita Kisvendéglőnek a 2 napi ebédet.

Fodor László
elnök