Beszámoló a Darida Pál nagyhalfogó emlékversenyről

A verseny ideje alatt az időjárás kegyes volt a horgászok számára. Vasárnap reggel volt egy pár perces eső, egyébként a hőmérsékletre nem lehetett panaszunk. Azonban a halak kapókedve eléggé elmaradt a várakozástól. Szombat délig csupán egy horgásznál jelentkeztek a ponty kapások, aki ez alatt az idő alatt 8 db pontyot fogott. Igaz ezek közül csupán 2 db volt 2 kg körüli súlyú,a többi retúr méretű volt. Azonban ezeket is mérlegeltük, majd minden hal visszanyerte a szabadságát. Másoknál csak kárászok vagy dévérek jelentkeztek, de sok horgász eddig az ideig még nem tudott halat fogni. Később azért a legtöbb horgász fogott valamennyi halat. Az éjszaka folyamán, vagy másnap a reggeli órákban azonban már többen is fogtak pontyokat is. A legnagyobb hal is hajnali 3 óra után jelentkezett.
 A versenyen való részvétel díját és szombatra vacsorát valamit vasárnapra ebédet az egyesületünk biztosítja a résztvevőknek.
 
A verseny díjazottjai:
  1. Gömöri János 9170 gr ponttyal
  2. Jastyúr András 6840 gr ponttyal
  3. Gura Pál 6380 gr ponttyal
  4. Varga Lajos 8860 gr vegyes hallal
  5. Fodor László 5740 vegyes hallal
  6. Kluck Ákos 4670 gr vegyes hallal

Gyermek-ifjúsági kategóriában 1. helyezett lett Nagy Roland gyermek horgász 4960 gr vegyes hallal

Női versenyzők közül 1. helyezett lett Diószegi Gyuláná 680 gr vegyes hallal

A Marzek Kner Packaging kft. által felajánlott különdíjat a legnagyobb hal megfogásáért Jastyúr András kapta egy 6840 gr-os ponty megfogásáért.

A verseny jó hangulatban folyt és horgászok fegyelmezetten betartották a meghírdetett szabályokat.