Beszámoló a május 12-én tartott finom szerelékes horgászversenyről

A Fás-tavi versenyünkre 15 horgász jelentkezett. A horgászhelyek kijelölésével voltak gondjaink, ugyanis bár előző nap reggelén ki lett táblázva a Wágner utcai oldalon a tó elején a verseny tervezett helyszíne, azonban a vasárnapi kezdés előtt a jelölt szakasz több helyén is horgásztak. Azt az elvet képviseltük, hogy akik már a pálya kijelölése előtt is elfoglalták az érintett helyeket, és több napos horgászatot terveztek nem tesszük szóvá, hogy hagyják el a versenyünk helyszínét. Fő a békesség, de még így is voltak az ott horgászók között olyanok, akik meglehetősen goromba módon viszonyultak a versenyük tervezett helyéhez. Azonban sikerült a 15 fő részére meghatározni a horgászhelyeket.

Bár az időjárás kedvezően alakult (az ország nagyobbik felén ebben az időszakban is eső és komoly szelek voltak), azonban a halak egyáltalán nem voltak étvágyuknál. Így a versenyzőinknek meg kellett elégedniük néhány apróbb keszegfélével (már aki egyáltalán tudott fogni néhányat).

Az eredmények:

  1. Flender Attila 820 gramm hallal.
  2. Gura Pál 600 gramm hallal.
  3. Diószegi Gyuláné 560 gramm hallal.
  4. Kovács Pál 560 gramm hallal.
  5. Lovas István 530 gramm hallal.
  6. Kluck Sándor 290 gramm hallal.

Mivel már évek óta probléma a Fás-tavi versenyünk helyének biztosítása, így valószínűleg a következő évi versenyünket más helyre tervezzük. Az Élővíz csatorna a legesélyesebb ebből a szempontból, de más javaslatot is szívesen fogadunk.

Fodor László
Kner Nyomda SHE elnök