Beszámoló a szeptember 12-én rendezett feeder horgászversenyről

A Kner Nyomda Sprorthorgász Egyesülete 2020. szeptember 12-én a Fás-tavon első alkalommal rendezett a tagjai számára szabad stílusú feeder versenyt. A versenyen induló horgászoknak előzetes regisztrációt kellett végezniük a honlapunk versenykiírási bejegyzéséből nyitható linkről, vagy telefonon, az egyesület vezetőségi tagjainál. Az előzetes regisztráción 15 horgásztársunk jelezte részvételi szándékát. Végül a versenyen 14 indulóval kezdődött.A verseny fő szabályaként 1 db feeder vagy picker botot lehetett használni 1 db horoggal, és a kapás észlelését külön kapásjelző nélkül, csak a bot spiccével volt szabad érzékelni. Tesztőleges etetőkosár, előke, és horogméret volt alkalmazható, és az etetőanyag bejuttatására sem alkalmaztunk külön megkötést.

A verseny ideje alatt az időjárás nagyon kellemes volt, bár ezt a pikkelyes halak kevésbé értékelték. Jellemzően a törpeharcsa kapott a legtöbb csalira. Keszeg, kárász vagy pontykapás elvétve történt.

A verseny eredményét a fogott halak összes súlya alapján állapítottuk meg, melybe minden fogott hal beszámítható volt. Az első 6 helyezett került dijjazásra.

Eredmények:

  1. Gura Pál, 5400 gramm hallal.
  2. Varga Zoltán, 4520 gramm hallal.
  3. Kluck Ákos, 4200 gramm hallal
  4. Rucz Gyula, 3740 gramm hallal
  5. Szabó Imre, 3340 gramm hallal.
  6. Flender Mátyás, 2940 gramm hallal.

A verseny után a résztvevők véleményezhették, hogy hasonló versenyt tartsun-e a jövőben is, és szigorítsunk-e valamilyen szabályon. A jelenlévők többsége egyetértett abban, hogy a jövőben is legyen hasonló verseny, és azon is a szabad stílusú, jelenlegi szabályokat alkalmazzuk.