Horgászkártya igénylés

A MOHOSZ által kiadott szabályzat szerint 2019. évtől csak azok válthatnak horgász engedélyt, akik horgászkártyával rendelkeznek. A horgászkártya igényléshez elektronikus személyi regisztráció szükséges. Regisztrálni lehet személyesen (on-line), vagy a horgász egyesületen keresztül (off-line).  A horgászkártya váltás díja a 15. életév fölött 2 200 Ft. A kiváltott horgászkártya érvényessége 5 év. Horgászkártyát igényelni 2018. szeptember 1-től lehet, melynek feltétele, az adókártya megléte. Akik 2018. december 4-ig elvégzik a kártya igénylést, illetve a díj befizetését, ajándék sorsoláson vesznek rész (Fődij:  1 db Toyota RAV4 személygépkocsi, illetve 2 személyes Floridai horgásztúra) Mivel az egyesületen keresztüli kártyaigényléshez 2 alkalommal is meg kell jelenni, ezért akik megtehetik, célszerű az interneten keresztül lebonyolítható személyes (on-line) regisztrációt és fizetést választani.

 1. Személyes regisztráció és bankkártyás fizetés.
  1.  Feltételei:
   1. 18. életévét betöltése
   2. Rendelkezik saját e-mail címmel, internet eléréssel, illetve el tudja végezni a regisztrációs folyamatot
   3. Rendelkezik olyan bakkártyával, amellyel az interneten is tud fizetni, és vállalja a kártyájával az interneten keresztüli fizetést
   4. Adókártyájának képét lefotózva, vagy beszkennelve egy fájlba lementse, és feltöltse a regisztrációs alkalmazásban
  2. Személyes regisztráció után ugyanazon a felületen elvégezhető a 18 év alatti gyermek regisztrációja is
  3. A regisztációhoz tartozó WEB cím: horgaszjegy.hu vagy www.mohosz.hu
 1. Egyesületen keresztüli regisztráció és csekkes befizetés
  1. Horgászkártya igénylés lépései
   1. Személyes megjelenés a szükséges iratokkal. Regisztrációhoz szükséges adatok rögzítése, csekk átvétele
   2. Csekk befizetése a postán
   3. A befizetett csekk bemutatása és regisztrálása az elektronikus felületen
  2. A regisztrációhoz szükséges íratok
   1. Adókártya, (külföldi személyeknek útlevél)
   2. lakcímkártya
  3. 2018. évben a Kner Nyomda Horgász Egyesülete nem szervez előre rögzített horgászkártya igénylési időpontokat. Azonban lehetséges előre egyeztetett időpontban (telefonon) a horgászkártya regisztrációhoz megjelenni. Ehhez 2 helyszínt illetve személyt lehet választani:
   1. Fodor László, Tel.: 30 / 299-3645 vagy 66 / 525 – 658. Helyszín: Marzek Kner Packaging Kft. aula. Csekkek a Marzek Kner Packaging recepcióján el lesznek helyezve, így innen időpont egyeztetés nélkül fel lehet venni a csekket, majd be kell fizetni a postán. Ezáltal csak 1 időpontot kell egyeztetni, bemutatni a befizetett csekket, illetve az adókártyát. Így a regisztráció ezt követően történik meg.
   2. Lovas István, Tel.: 30 /275 – 1657. Helyszín: Lencsési út 55.
  4. 2019. évben a Kner Nyomda Horgász Egyesülete előre rögzített időpontokban a horgászkártya igénylést a jelentkező horgásztársak részére elvégzi. Időpontok később lesznek meghirdetve, melyekről levelet küldünk tagságunknak.
  5. 18. életévét még be nem töltött személy csak szülői/gondviselői regisztráció útján kérheti a horgászkártyáját. Ha a szülő/gondviselő nem horgász, a regisztrációt az ő részére is el kell végezni (ehhez nem tartozik díjfizetés), majd ezt követően lehet a gyermek regisztrációját elindítani. Ekkor a szülő/gondviselő és a gyermek adókártyájára is szükség van. Aki az adott évben betölti a 15. életévét, azoknak csekken be kell fizetni a 2 200 Ft-os kártyadíjat. 15 év alatt a horgászkártya igénylés díjtalan.
  6. Ha valaki a személyes (on-line) regisztrációt el tudja végezni (adókártya képének feltöltésével), de nincs lehetősége a bankkártyás fizetésre, vagy nem akar az interneten a bakkártyájával fizetni, akkor ugyanúgy az egyesületi regisztrációt kell választania csekkes befizetéssel.